Wednesday, September 28, 2011

PAKATAN RAKYAT: "GI MAMPUS DENGAN HUDUD PAS"1- Keputusan mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan (MPP) semalam, akhirnya melihat PKR dan PAS

a- bersetuju untuk tidak melaksanakan Hukum Hudud,
b- akur dengan bantahan keras dari DAP.
c- gagal mencapai muafakat untuk laksana Hudud PAS.

Ayat akur dengan kehendak DAP disusun begitu rupa supaya ia nampak lembut dan seolah-olah permuafakatan yang tinggi dipamirkan oleh mereka bertiga. Ini untuk mengabui mata penganut dan pentaksub mereka.

Ketidakhadiran Pok Nick sudah cukup menunjukan bahawa kedudukan Pakatan amat runcing dimana teks pendirian Pok Nick hanya dibaca oleh Exco Takiyuddin Hassan.

DS Hadi Awang tersengeh-sengeh tidak memperjuangkan kehendak Pok Nick, sambil diawasi seperti singa oleh Karpal dan Kitsiang.

2- Mari kita lihat ayat-ayat cantik yang susun begitu rupa tetapi membawa maksud, ‘gi mampus dengan Hudud Pas’.

a- MPP memperakui dan mempertahankan dasar-dasar bersama yang telah dipersetujui sebelum ini seperti mana terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan, Dasar Bersama dan Buku Jingga.


b- MPP memperakui dan menghormati perbedaan ideologi, termasuk pendirian PAS berkenaan hukum syariah.


c- MPP memperakui dan menghormati kewujudan Enakmen Jenayah Syariah II Kelantan 1993 dan Enakmen Jenayah Syariah Terengganu 2003 ---> iaitu Pakatan Rakyat belum dilahirkan lagi.


d- MPP memperakui dan menghormati pendirian oleh DAP.

Dengar tu baik-baik, “mempertahankan Dasar Bersama dan Buku Jingga”. Bermakna PAS terjerut dengan perjanjian syaitan yang kaku dan tidak boleh bergerak.

Di waktu yang sama bersetuju dengan Umno-BN untuk akur dengan Perlembagaan.

Semua keputusan MPP hanya ‘memperakui dan menghormati PAS dan DAP’, dan tiada perkataan PKR.

Ia membawa maksud PKR neutral, ke kiri boleh dan ke kanan boleh. Tak lupa depan boleh dan belakang pun boleh.

Poosing kiri, poosing kanan Pkr-Pas dan rakyat kena tipu hidup-hidup dengan DAP Komunis.

Anwar pula cuba tipu Dap-Pas. Selagi Anwar belum ke Bamboo River SPA, maka Anwar tetap berpihak kepada Bengali Putih Karpal.

Pok Nick pula demam tak kebah dan berterusan sakithati dengan Karpal dan Anwar. Di yakini Pok Nick akan berterusan seperti orang tua-tua-bantah.

Kalau Pok Nick hadir, memang Pakatan konpom hancur lebur.

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: PengundiBaharu tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman Blog ini. Ia pandangan peribadi pelawat blog ini dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Blogger. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab anda sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...