Thursday, July 19, 2012

FUYOOOO @Tantawi100 KATA @nikabdulaziz MELAYU DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KAKI!Hairan juga bila Ustaz Nasrudin Tantawi dalam Debat Sinar Harian semalam bersama Ustaz Fathul Bari telah menyatakan bahawa Nik Aziz dari Hujung Rambut sampai Hujung Kaki beliau adalah Melayu.

Dan beliau teruskan ucapan itu dengan melontarkan soalan ini: "APA MASALAHNYA...?".

Namun tahukan Nasrudin....

KOTA BHARU 18 Sept. – Ketika terdapat usaha cuba menghapuskan keistimewaan hak orang Melayu, Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pula menyatakan beliau tidak bangga berbangsa Melayu.

Ini kerana, katanya, bangsa itu datang secara automatik dan di dalam Islam tiada bangsa yang lebih dan jika ada pun, ia adalah bangsa Arab.

Malah, Mursyidul Am Pas itu menjelaskan, sekiranya beliau dijemput berceramah bukan kerana beliau berbangsa Melayu sebaliknya atas nama Islam.

“Bagi saya, kalau saya dijemput ceramah, saya bukan dengan nama Melayu, dengan nama Islam. Cuma kebetulan saya ini nama Melayu.

“Saya tidak berbangga bangsa Melayu. Bangsa ini datang secara automatik,” katanya pada majlis dialog bersama wartawan di sebuah hotel di sini, malam tadi.

Menurut Nik Abdul Aziz, bangsa tidak dipentingkan dalam Islam sebaliknya yang dilebihkan ialah takwa kepada Allah...

PengundiBaharu: Kalau Bangsa tak penting, kenapalah Allah Taala cipta manusia berbangsa-bangsa..? Baru hari ini tahu rupa-rupanya Nik Aziz ada Bangsa keturunan...!

No comments:

Post a Comment

PERINGATAN: PengundiBaharu tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman Blog ini. Ia pandangan peribadi pelawat blog ini dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Blogger. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab anda sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...