Wednesday, October 12, 2011

Mari kita lupakan kisah Kampung Buah Pala...


Malam tadi Anwar dah menghasut orang Kampung Baru agar mendengar kata sumbangnya, diadakan pertemuan dengan orang Kampung Baru nak menyelesaikan masalah mereka kononnya tetapi yang dibincangkan adalah hal lain pula.

Disebut mengenai Budget 2012 yang telah dibentangkan oleh PM Najib Tun Razak pula, bukanlah ingin berbincang hal menyelesaikan masalah Kampung Baru. Beri ceramah menghasut orang Kampung Baru dengan budget pembayang pembangkang yang tak masuk akal.

Orang Kampung Baru sebenarnya dah gembira akan mendapat pampasan yang akan diberikan kerajaan, lebih-lebih lagi penghapusan yuran sekolah oleh Budget 2012 kerajaan disambut baik oleh sekelian rakyat Malaysia.

Anwar cuba jadikan Kampung Baru seperti Kampung Buah Pala yang dahulu dibohonginya hidup-hidup, akhirnya masyarakat India terpedaya dengan dakyah Anwar yang penuh dengan tipudaya. Mereka semuanya akhirnya teraniaya kerana rumah mereka dipecahkan juga oleh gerombolan anwar iaitu DAP yang sememangnya rakus menyebelahi kroninya untuk mendapatkan untung wang ringgit daripada membela nasib orang Kampung Buah Pala.

Anwar janji lain tetapi lain yang jadi. Jika dahulu ditipunya kaum berbangsa India, tetapi kali ni Anwar cuba membohongi pula bangsanya sendiri. Kita pasti tahu apa kesudahan akhirnya jikalau orang Kampung Baru mengikut kehendak Anwar yang penuh dengan tipu muslihat.Anwar sedar ramai yang telah mula meninggalkannya, oleh kerana sebab itulah orang Kampung Baru pula hendak dihasut untuk diporak-perandakan pula. Kedatangan Anwar ke Kampung Baru bukanlah untuk membincang masalah segelintir orang Kampung Baru, tetapi memberi ceramah pula menghasut penduduk Kampung Baru dengan agenda Budget bayangan yang dicipta Anwar bermodalkan air liurnya yang berbau longkang.

Akhirnya Anwar menghantar Khalid akan datang untuk menguruskan hal permasalahan segelintir orang Kampung Baru, sememangnya orang-orang gerombolan Pakatan haram yang ingin menimbulkan kekecohan agar kerajaan nampak seperti bersalah memajukan Kampung Baru.

Orang Melayu Kampung Baru jangan lah lupa, apa yang telah terjadi pada Kampung Buah Pala..!!!


Anwar telah menipu sekampung perkauman India yang mengharapkan Anwar menyelesaikan masalah Kampung Buah Pala. Setelah mereka menyokong Anwar, habis sekampung dirobohkan juga oleh manusia yang tamak haloba ni.

Anwar sememangnya kaki penipu, cakap lain tetapi oleh kerana rakan sekutunya, Anwar berdiam diri merelakan tanpa membantah membiarkan juga Kampung Buah Pala dirobohkan oleh sekutunya. Walaupun sekampung Buah Pala merayu padanya, Anwar hanya tersenyum kerana telah berjaya memperdayakan orang Kampung Buah Pala.

Orang Kampung Baru haruslah menjadikan perkara ini sebagai satu iktibar dan dijadikan sempadan agar manusia lidah bercabang bernama Anwar ni tak seharusnya didengar dan didekati.

4 comments:

 1. Kan Melayu mudah lupa ???????????

  ReplyDelete
 2. kah..kah.. umno nak gadai kg baru pulak dah....lps ni orang kg baru boleh duduk kt kondo 5 bintang..dah dpt wang berjuta2...

  ReplyDelete
 3. kahkahkah... orang kg baru releks je. yg kecoh2 pencacai Pakatan je... bodo.

  ReplyDelete
 4. AnonymousOct 29, 2011 07:03 AM

  haah kan, ngan umno jer dapat tinggal kat kondo 5 bintang dan dapat wang berjuta-juta, aku ngan ngko tetap gak sinun, tapi okey jgak, skali skala nak merasa makanan sedap tu kita buatlah demo jalanan besaran ala-ala bersih ari tu, dapat makan buffet kat dalam khemah!

  ReplyDelete

PERINGATAN: PengundiBaharu tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman Blog ini. Ia pandangan peribadi pelawat blog ini dan tidak semestinya menggambarkan pendirian Blogger. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab anda sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...